7. srpna 2023 13:50

Nahota v monstrózně úspěšné fantasy hře děsí streamery. Hráči mají z odhalených přirození srandu

Nahota v nové masivně úspěšné RPG baví hráče. Někteří streameři jsou z ní zděšení a záměrně se jí vyhýbají.

Larian Studios zaznamenalo se svým novým příspěvkem do série Baldur’s Gate tak velký úspěch, že jeden z vývojářů Swen Vincke na Twitteru před pár dny sám přiznal, že ani oni nepočítali s takovým množstvím hráčů. IT oddělení řekli, že se mají připravit na maximálně 100 tisíc současně hrajících lidí, o víkendu však hra na Steamu dosáhla rekordu 814 tisíc. Vincke tak zavtipkoval, že se budou muset na nějakou dobu lidem z IT vyhýbat.

Třetí Baldur’s Gate je každopádně podle všeho zaslouženým hitem, na agregátoru Metacritic má hra momentálně 95 % od kritiků a uživatelské skóre 9,2 z 10. Samozřejmě ještě nějakou dobu potrvá, než všichni obří svět se stovkami hodin obsahu, údajně až 17 tisíci konci a nepřeberným množství rozhodnutí projdou, aby mohli udělit své finální známky. Zatím to ale vypadá, že se tvůrcům z Larianu povedlo skutečně vytvořit jednu z nejlepších her roku.

Nebyl by to však internet, kdyby přece jen nedošlo k nějaké kontroverzi. V případě Baldur’s Gate 3 se tak poslední dny řeší hlavně množství explicitního obsahu, jenž hra nabízí. Při tvorbě vaší postavy si dokonce můžete zvolit mezi několika variantami pohlaví, což při vybrání možnosti „schovat oblečení“ pochopitelně hra ukáže. Vcelku běžná věc, řekli byste. Jenže ne pro americké streamery, kteří nejsou na takovou dávku nahoty v popkultuře vůbec zvyklí, což tak na Twitchi vedlo k několika zábavným momentům šoku.

Mnozí se každopádně báli banu od samotné platformy Twitch, který jindy nahotu přísně trestá. Ta ale jasně říká ve svých podmínkách, že předmětem jsou pouze hry, u nichž je nahota nebo sexuální materiál hlavním tématem, což pro nejnovější zpracování světa Dungeons & Dragons rozhodně neplatí. Navíc mají streameři možnost své diváky dopředu varovat upozorněním, že sledují obsah pro dospělé, s největší pravděpodobností se tak nic trestat nebude. Důsledkem čehož však vznikl vtipný (a nejspíš očekávaný) trend.

Odvážnější streameři, zejména ti z Evropy, se totiž následně začali zobrazováním nahoty v Baldur’s Gate chlubit ve svých titulcích, což vedlo k tomu, že se diváci na tyto přenosy plné zkoumání genitálií zaměřili více než na cokoli jiného, čímž zajímavě zamávali s čísly sledovanosti v rámci kategorie. Každopádně i tyhle pubertální radovánky postupem času ustoupily daleko zábavnějším činnostem, které hra nabízí. Příkladem budiž (v době psaní již smazaná) recenze hry na Steamu, ve které se uživatel chlubil, že zabil ženu palicí, aby ji mohl okrást. Následně ji pomocí svitku oživil a přinutil ji si myslet, že je jejím zachráncem, takže mu začala bezmezně sloužit. Ano, vynalézavosti se při hraní Baldur’s Gate opravdu nebrání.

Zdroj: Forbes, IGN

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický