11. července 2023 06:00

Indiana Jones 5 měl skončit úplně jinak. Co se chystalo a proč k tomu nedošlo?

Poslední dobrodružství nejdrsnějšího archeologa světa mohlo skončit dost jinak. Následující text obsahuje těžké spoilery.

Indiana Jones a Nástroj osudu zachycuje legendárního hrdinu jako starého, unaveného muže, který přežil svého syna, čelí rozvodu a bojuje s pocitem, že do své současnosti ani nepatří. Nakonec je ale vržen do dalšího dobrodružství, díky němuž osvěží nejen kariéru dobrodruha, ale také vyřeší své psychologické nesnáze.

Tvůrci filmu, v němž hraje důležitou roli cestování v čase, si pohrávali s nápadem poslat hrdiny na konci filmu do roku 1939. Padoušský doktor Voller se totiž chystá zavraždit Hitlera, jenž podle jeho mínění nese největší vinu na prohře nacistického Německa, a zaujmout jeho místo.

Podle režiséra Jamese Mangolda by však takové finále znamenalo opustit Indyho psychologický růst a věnovat se v podstatě špionážní zápletce, což týmu nakonec nepřišlo jako správný směr příběhu. A tak film končí úplně jinak a o tom, jak mohl vypadat finální střet Vollera s Indym v Hitlerově přítomnosti, můžeme jen teoretizovat...

Zdroj: GamerantInverse

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný