17. dubna 2024 06:00

Fotr na tripu v Jižní Koreji: První epizoda ze Soulu už ve středu na Prima COOL

Josef Vrtal s dcerami i psem dorazili do Soulu a zprostředkují první dojmy z Jižní Koreje v premiérové epizodě netradičního cestovatelského pořadu.

První korejská epizoda Fotra na tripu už ve středu 17. dubna ve 21.25 na Prima COOL!

Nová výprava zavede Fotra a jeho partu do Jižní Koreje. Sto dní stráví posádka jediného vozu na cestě po zemi, která je technologickým gigantem i přehlídkou historických památek. Během té doby objeví Pepa Vrtal se svými dcerami i čtyřnohým parťákem Lumim nejen krásná místa, ale i dramatické body z historie této osm tisíc kilometrů vzdálené země. Navíc si pochutnají na lokální stravě, seznámí se s místními lidmi i jejich tradicemi.

Jak snese Lumi cestu v zavazadlovém prostoru letadla? Asi snáz než dcery Pepy. Přivítání na letišti bylo bouřlivé. Lumi se prý tvářila, že nikdy neodpustí, co jí rodina provedla, ale trvalo to asi dvě vteřiny. Co je však důležité – okamžitě na letišti si zařídit internet. Alespoň provizorní. Jaké jsou první dojmy ze Soulu? Mraveniště s malými hotelovými pokoji.

Čtěte také: 18 zajímavých faktů o Jižní Koreji

Na místě si Pepa vyzvedne korejské auto SsangYong Torres. Snad to s ním zvládne, doprava v Jižní Koreji totiž není jednoduchá, jak tvrdí místní prodejce. Soul je město, které má obyvatel tolik jako celá Česká republika. Jak podotknou holky – na to, že v něm žije tolik lidí, je to město super čisté. A vypadá, jako byste dali dohromady fantasy film a historické drama. Moderní věžáky se střídají se stánky s tradiční kuchyní.

Kromě toho se dozvíte, jak je to s vírou místních lidí, a budou se lovit Pokémoni. Zaposloucháme se do korejského popu a ochutnáme první korejská jídla. Korejci milují kavárny, mluvící semafory. Pozor, v Jižní Koreji nefungují Google mapy, hodně se používají kamery v autech a zatmavená skla, což by v Evropě neprošlo. Jaké další zajímavosti Pepa objeví během prvních dní?

Pepa Vrtal alias Fotr na tripu, jeho dcery Leontýnka a Josefínka, plus pes a SsangYong Torres – dobrodružná parta na nové cestě za netradičními zážitky v zemi proslulé nejen špičkovými technologiemi nebo lahodným kimčchi!

První korejská epizoda Fotra na tripu už ve středu 17. dubna ve 21.25 na Prima COOL!

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný