Doughnut - Homer by asi oponoval, ale přestože jsou prstencové koblihy považovány za součást americké kultury, pocházejí ze starověkého Řecka
Zdroj: CDA
Zmrzlina - italská zmrzlinářská tradice je sice nezpochybnitelná, ale zmraženou ochucenou smetanu jedli s oblibou obávaní mongolští jezdci na koních
Zdroj: CDA
Croissant - oblíbené kavárenské a snídaňové nadýchané pečivo si poprvé získalo slávu v rakouské Vídni
Zdroj: CDA
Nudlové těstoviny - původ těstovin jako takových je složitější, ale ty nudlové přivezl do Evropy italský kupec a cestovatel Marco Polo
Zdroj: CDA
Švédské masové koule - receptura pochází z Turecka, odkud ji dovezl v sedmnáctém století švédský král Karel XII.
Zdroj: CDA
Churros - smažená dobrota byla populárním snídaňovým jídlem v Číně, ale ve slané podobě, odkud ji přivezli Portugalci a upravili na sladko
Zdroj: CDA
Kuřecí tikka masala - původní receptura je sice z Bangladéše, ale kuřecí jemnější varianta vznikla mnohem později v britském Glasgow
Zdroj: CDA
Skotská vejce - nejsou vůbec skotská, ale jedla se už před naším letopočtem v Indii pod názvem Nargisi kofta
Zdroj: CDA
Vindaloo - pekelně ostré jídlo necestovalo ve středověku z Indie do Portugalska, ale přesně naopak - původní portugalská a méně ostrá varianta se jmenuje Carne de Vinha D’alhos
Zdroj: CDA
Fish & Chips - ikonický pokrm přivezli do Británie sefardští Židé, kteří utíkali před utiskováním z Portugalska
Zdroj: CDA