14. března 2016 15:21

TOP 5: Nejnebezpečnější gangy na světě

Jsou větší drsňáci v Japonsku, nebo v Itálii? Jde o krk víc, když naštvete šílené vrahouny z Los Angeles, nebo partu, která šéfuje americkým kriminálům?

Ve své práci jsou zatraceně dobří, jejich práce je ale plné krve, zabíjení, mrtvol a drog. Mají desítky tisíc členů po celém světě, zbraní víc než armáda průměrného středoevropského státu a půlka z jejich členů by vám vrazila nůž do krku jen pro to, že byste je předběhli ve frontě na oběd. Kdo patří mezi ty nejděsivější?

5. Cosa nostra Cosa nostra nebo-li Naše věc vznikla samozřejmě v Itálii, slavnější je ale její americká odnož. Právě do Ameriky totiž na konci devatenáctého století přijela ze Sicílie hromada imigrantů a část z nich byli i zločinci, kteří tu rozhodně neměli v plánu začít žít poctivě. V New Yorku, v Chicagu a v New Orleans tak začaly vznikat gangy, jejichž členové vydírali poctivě pracující italoameričany. Během prohibice se vyplácelo pašování alkoholu, později došlo i na drogy a samozřejmě i na zabíjení. Od sedmdesátých let si ale na mafii a Cosu nostru vyšlápla FBI a počet jejích členů, kteří skončili ve vězení, začal rychle stoupat. I zákon mlčení zvaný omerta si většina gangsterů vykládala po svém a často práskali na své kolegy. Cosa nostra možná na první pohled patří minulosti, v současné době to ale vypadá, že se jí zase bude dařit, FBI má totiž plné ruce práce s teroristy a na „obyčejné“ mafiány nemá tolik času.

4. Crips a Bloods Dva gangy z Los Angeles. Crips vznikli v roce 1969, dnes jich je více než třicet tisíc a oblékají se do modré. O tři roky mladší Bloods preferují červenou a stejně jako jejich starší kolegové se zaměřují na vraždy, přepadení a obchod s drogami. Obě party mají mezi sebou i válečné veterány, kteří profesi vyžadující střílení a zabíjení celkem rozumí. A nemůžou si vzájemně přijít na jméno. Na konci šedesátých let se členové Crips nebáli šikanovat ostatní a jedním z nich byl i Sylvester Scott. A právě on založil gang, z něhož později vzešli Bloods. Ti měli chránit všechny, kdo nepatřili ke Crips a vzájemná rivalita v sedmdesátých letech přerostla v regulérní válku s oběťmi na obou stranách.

3. Jakuza Japonská jakuza existuje už minimálně od sedmnáctého století. Patřili sem pouliční překupníci, gambleři i drsní gangsteři a právě ti o sobě začali hlasitě dávat vědět po konci druhé světové války. Tehdy skvěle fungoval černý trh a díky tomu se z obyčejných gangsterů stala mocná a důležitá organizace. A to jakuze vydrželo dodnes. Má více než sto tisíc členů po celém světě, kteří musí při vstupu zpřetrhat vazby s rodinou a loajální jsou jen a pouze svému bossovi. Jakuzu tvoří přibližně 2500 „rodin“ a boje o moc jsou na denním pořádku. Členy obvykle poznáte podle tetování. Velká část peněz plyne z příjmů z obchodu s drogami a bílým masem. Jde o největší zločineckou organizaci na světě.

2. Árijské bratrstvo Tenhle gang působí spíš ve vězení než mimo něj a celkově má přibližně dvacet tisíc členů. Za mřížemi se jich bojí i strážní, protože jsou zodpovědní za čtvrtinu vražd, které se tu stanou. Bratrstvo vzniklo v šedesátých letech, do té doby byly věznice rasově oddělené, ale jakmile se rozdělovat přestaly, začaly se tvořit gangy. Tenhle původně vznikl na ochranu bílých vězňů, kteří se stávali obětí znásilnění, dnes jde ale víceméně o vězeňskou mafii, která hodně vydělává na obchodu s drogami. Stát se členem Árijské bratrstva ale není jen tak. Není potřeba jen „správná“ barva kůže a pokud možno i extrémně pravicové názory, ale každý žadatel musí zabít jiného vězně, kterého mu jeho budoucí kolegové vyberou.

1. Mara Salvatrucha Začínali v Los Angeles, dnes jich je ale okolo 70 000 a působí v celé Americe, ale i v Kanadě, Mexiku a Střední Americe. Členové si obvykle potetovávají celá těla, ale i obličej a dokonce mají vlastní znakovou řeč. A taky morální kód, i když asi nikoho nepřekvapí, že pořádně zvrácený. Pašují drogy i lidi, prodávají zbraně a nechávají se najímat na vraždy. Rádi se při svých útocích zaměřují přímo na policii a nehledí na civilní oběti, ani na děti. V jejich komunitě má navíc velkou důležitost pomsta a platí tu, že ti nejkrutější jsou nejrespektovanější. Téhle partě byste se do cesty dostat nechtěli. Násilí je vyloženě baví a pud sebezáchovy mají minimální.

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný