13. listopadu 2015 11:00

Od Hry o trůny k Simpsonovým: 9 nejbolestnějších seriálových úmrtí

Přiznejte se, umřel i kus vás.

Diváci Živých mrtvých si zřejmě nikdy nezvyknou na pravidelná úmrtí svých oblíbených postav - ještě o něco hůře však na tom jsou samotné postavy seriálu! Po odchodu jisté nejmenované holčiny v minulé epizodě se můžete v neděli podívat, jak se s její smrtí poperou další postavy. Na počest její památky jsme se snažili si vybavit nejmrazivější úmrtí fiktivních postav. V moderním televizním však lidí padají jako mouchy, najdete proto ve výběru své nejtragičtější favority?

Z principu tématu je asi jasné, že následující text obsahuje SPOILERY.

Rita Morgan

Seriál: Dexter

Ach, nevinná Rita. Tenhle odchod, naplánovaný producenty seriálu především jako závěrečné políčko celé Dexterově snaze skloubit rodinný a vrahounský život, kompletně přeoral status quo z prvních čtyř řad seriálu. A dodnes si pamatujeme, jak nám z něj klesnula čelist až do sklepa!

Eddard Stark

Seriál: Hra o trůny

Taktéž Hra o trůny likvidací „Eddieho“ na konci své 1. řady zrušila divákovo očekávání, že jde o hlavní postavu celého seroše. Čtenáři knih samozřejmě věděli své, rovněž diváci seriálu si od té doby vypěstovali návyk na zdejší likvidaci charakterů – ale Eddardovo setnutí byl právě ten okamžik, kdy všem došlo, že tohle není typický fantasy seriál...

Maude Flanders

Seriál: Simpsonovi

Po 11 letech, kdy si Simpsonovi pečlivě pěstovali image seriálu, v němž se nikdy nic nemění, nás nečekaným zabitím Maude dokázal přimět k otázce "A to jako fakt? Neprobudí se na konci dílu Nedd, zatímco Maude je jen ve sprše?"

Charlie

Seriál: Ztraceni

Ve Ztracených došlo na celou baráž úmrtí – jistý nejmenovaný asijský pár by si například rovněž zasloužil své místo v krematoriu slávy. Charlie se však nestal internetovým memem jen tak pro nic za nic. Je totiž zvykem, že seriálová úmrtí jsou tragická, občas i heroická, ale v jeho případě dokázali scénáristé smrt přetavit v další famózní mystérium (byť nakonec, jako všechna, vlastně nikam nevedlo).

Henry Blake

Seriál: M.A.S.H.

Před rokem 2000 nebyla seriálová úmrtí pro dějové potřeby zrovna častým fenoménem. Obvykle na ně došlo, jenom když se daný herec rozhodl odejít pryč z pořadu. Ze stejného důvodu musel zemřít i Henry Blake, šéf polní nemocnice M.A.S.H. ve stejnojmenném sitcomu – Blakeovo nečekané sestřelení však přece jenom v případě tohoto válečného dílka dávalo jak smysl, tak bylo kvůli jeho komediální nátuře naprosto šokující. Dobrá práce!

Lane Pryce

Seriál: Mad Men

Dokonalý americký seriál o reklamních agentech během 60. let není látkou, v níž by často padaly hlavy. O to šokantnější však byla nečekaná sebevražda po všech směrech sympatického, notně britského gentlemana, který sice v kritickém momentu zachránil společnost, ale měl zkrátka špatný čuch na osobní finance. Ano, nějak takhle tragikomicky to vypadá i v realitě…

Joy Summers

Seriál: Buffy, přemožitelka upírů

V seriálu, který se celý točí kolem souboje s upíry, démony a další pekelnickou svoločí, bylo úmrtí maminky Buffy překvapivým a mrazivým odklonem od žánru. Paní Summersová totiž nepadla za oběť ďábelskému plánu ani zbloudilému upírovi… ale zemřela kvůli nenadálému útoku mozkového aneurysma. Jen do nás, Jossi Whedone, pár slz nazbyt nám určitě ještě zbývá...

Lori Grimes

Seriál: Živí mrtví

Celou pointou prvních dvou řadu Živých mrtvých je Rickova snaha získat Lori nazpět, zachránit Lori, setkat se s Lori, mít s Lori šťastnou rodinku a vytvořit Lori domov. Lori, Lori, Lori! A pak má najednou Rick na dosah bezpečné útočiště… a Lori se zrovna rozhodne, že je nejlepší čas zemřít při porodu!

Fryův pes

Seriál: Futurama

Ruku na srdce, když se Fry musel rozloučit se svým navěky věrným hafanem, ronili jste více slz, než chcete připustit. Traumatizující pointa Futurama nepatří nadarmo mezi naprosté vrcholy toho, co nám animáky kdy daly.

Živí mrtví pokračují v neděli ve 22.15.

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný