10. července 2015 14:24

Víte, který seriál má zdaleka nejšílenější fanoušky a štáb? Přece...

Čtěte tři hodně zajímavé seriálové nápady.

Premiérová druhá řada Ospalé díry si to utěšeně šine naším programem. Vedle tradičních kladů chytře napsaných seriálů, jako jsou pološílené dějové zvraty nebo i vyvážené ukazování postav jiného pohlaví nebo rasy, než jakou mají fešáčtí bílí chlapáci (téma, na které jsou v Americe zvláště citliví), nás ovšem scenáristé, fanoušci i herci Ospalé díry dostali i třemi svými výstřelky mimo seriál samotný. O co, že neuhodnete, co na sociálních sítích prováděli!

3) Idea na crossover s Lovci duchů

Co kdyby se potkali Winchesterovic kluci s Ichabodem a Abbie? Těžko říct, výsledkem by však zřejmě byla lavina kultovních hlášek.

Myslí si to alespoň talentovaný Orlando Jones neboli seriálový kapitán Irving. Podle jeho twitterové série by společný seroš nebo alespoň díl nesl jméno SuperSleepy a spíše než o horor by šlo o komedii.

Naneštěstí pro fanoušky obou seriálů bude Jonesova série tweetů první a asi poslední verze SuperSleepy – seriály totiž vlastní konkurenční televizní kanály.

2) Tušení, po čem fanoušci touží (a co nikdy nedostanou)

Jindy se do toho opřou sami fanoušci. Podobně jako u Lovců duchů se totiž i zapálení diváci Ospalé díry vyžívají v praktice párování postav zvané jako shipping (zkrácenina ze slova relationship čili vztah).

Nepřekvapí, že nejvíce z nich fandí ústřední dvojici Ichaboda a Abbie – tento vysněný pár nese jméno Ichabbie a pro mnohé jde o tak integrální součást seriálu, že když se ve druhé řadě objevila jistá Ichabodova stará známá, z obav před vyvrácením ideálu diváků podstatně poklesla sledovanost.

Shipping za svůj ovšem přijali nejen fanoušci, ale opět i Orlando Jones, který skrze Twitter propaguje nejujetější povídky párující každého s každým.

1) "Válka" se scenáristy Jak prosté

Ještě delikátnější než nenaplněné snění co do crossoverů nebo aktivita fanoušků je ale vzájemné popichování scenáristů Ospalé díry a sherlockovského Jak prosté.

Ti se skrze Twitter často vzájemně popichují o tom, kdo z nich to komu autorsky více nandal, kterému seriálu se povedly lepší triky nebo kdo má hezčího antagonistu.

Jenom málo seriálů spolu vzájemně soupeří tak otevřeně jako tyhle dva. I když tak na Ospalou díru nebudete koukat, můžete si tady doplnit tumblerový účet Orlanda Jonese nebo třeba tady zase sledovat účty scenáristů Ospalé díry, jak se vzájemně popichují s kdekým.

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný