3. prosince 2015 15:39

Odkud se vzalo to šedé monstrum? 5 věcí, které nám odhalil trailer Batman vs. Superman!

Seznamte se s Doomsdayem a Wonder Woman.

Nová upoutávka Batman vs. Superman prozradila spoustu věcí. Prakticky se dá říct, že jsme viděli nejzásadnější momenty celého filmu a konečně zjistili, o čem bude. Batman a Superman si prostě půjdou po krku, jen aby se posléze skamarádili, přibrali do party Wonder Woman a bojovali s obřím pohůnkem Lexe Luthora. Je něco z toho překvapivé? Ani moc ne, dávno bylo samozřejmě jasné, že tohle nepřátelství nevydrží věčně. Pokud ale nepatříte mezi náruživé čtenáře komiksů, možná vás bude zajímat tahle hrstka informací.

1) Jak Batman vs. Superman naváže na Muže z oceli?

Březnový film začne bitvou o Metropolis z konce Muže v oceli, uvidíme ji ale z pohledu Bruce Waynea. Hned několik záběrů z traileru je čistě z jeho perspektivy a právě tohle inferno Bruce přesvědčí, že soužití se Supermanem není zrovna bezpečné.

2) Proč se Batman a Superman vlastně porvou?

Souboj dvou nejslavnějších komiksových hrdinů má na triku Batman. Jak Ben Affleck vysvětluje při prvním setkání se svojí nemesis, život v Gothamu ho naučil nevěřit žádným „podivínům, co se oblékají jako klauni“. Netopýří superhrdina tedy bude chtít svoji mimozemskou konkurenci zlikvidovat v zájmu globálního bezpečí, protože kdo ví, kdy ji může někdo ovládnout a nasměrovat proti pozemšťanům?

3) Proč Superman Batmana okamžitě nezabije?

Asi nejčastější otázka, kterou nečtenáři posílají vstříc tomuhle filmu, zní: „Jak může proboha Batman bojovat s tisíckrát silnějším Supermanem?“ Odpověď je jednoduchá: Protože ho Superman nechce zabít. Návštěvník z Kryptonu v komiksech zkrátka nezabíjí a tady se k tomu zřejmě zařekne po tom, co vzal život v minulém filmu, což dává Batmanovi tradiční šanci na trochu fackované. Tenhle souboj může fungovat jen proto, že se Superman snaží Batmana jen zastavit. A ochránce Gothamu tak získá prostor k tomu, aby se pláštěnkáře pokusil přechytračit.

4) Co znamená ten výjev s lítajícími stvůrami?

Jedním z nejzajímavějších momentů traileru je potyčka „pouštního“ Batmana se Supermanovou armádou. Jak do filmu zapadne? Jednoduše. Půjde totiž pouze o Batmanovu noční můru, ve které Zemi zachvátí mocný padouch Darkseid. Tenhle arcilotr si ze Supermana v komiksech udělal svého generála a poslal na nás armádu létajících stvůr (tzv. paradémonů). Tady pak s trochou štěstí nejde jen o čirou fikci, nýbrž o předpověď věcí příštích, tedy ochutnávku ze směřování týmovky Justice League!

5) Co je to šedé monstrum?

Proti komu nakonec Batman, Superman a Wonder Woman spojí síly? Technicky proti Lexu Luthorovi, který na slavné superhrdiny pošle debutujícího Doomsdaye. Slavný záporák byl v komiksu stvořen před tisícovkami let na Kryptonu a jako jediný dokázal zabít Supermana. Ve filmu nicméně půjde o výsledek Luthorova experimentu s tělem generála Zoda, z něhož vzejde vysoce adaptabilní a zatraceně nebezpečné monstrum. Tři superhrdinové jsou na něj možná málo!

Je v traileru ještě něco, co vám není jasné? Neváhejte se zeptat v diskuzi!

Karel Ryška

---

Tady máte další momentky z Batman vs. Superman!

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný