13. října 2015 15:05

Od Ramba k Terminátorovi: 5 nejlepších alternativních konců

Odemkněte tajné konce svých oblíbených filmů!

Hráči videoher dobře vědí, že je velkým tahákem interaktivních příběhů možnost odemknout vícero konců. Ve světě filmu ale na podobné výstřelky zvyklí nejsme – tedy alespoň obvykle! Například právě videohrami inspirovaný Scott Pilgrim měl původně divákům naservírovat docela jiný konec, než na jaký dojde na COOLu ve středu od 23.10. V původně natočené verzi totiž hlavní hrdina skončí s docela jinou slečnou, než za kterou celý film bojoval. Taktéž jiné nepoužité konce, svého druhu alternativní finiše slavných filmů, notně mění vyznění řady kultovních snímků od Ramba až po Terminátora.

Já, legenda

Použitý konec: Doktor Robert Neville objeví lék na zombický virus a následně se obětuje, aby nedávno nalezená dvojice jiných přeživších mohla s protilátkou uniknout z New Yorku a našla lidskou osadu. Happy ending jako bič!

Alternativní konec: V ranku původní knižní předlohy si měl však původně Neville uvědomit, že filmová monstra jsou ve skutečnosti nápadně inteligentní a dá se s nimi vyjednávat. Poté, co by jim navrátil jím zajatou monstryni, na níž experimentoval, by ho proto nechali odejít – film pak optimisticky končil společnou snahou Nevilla, Anny a nalezeného chlapce najít onu lidskou kolonii.

Clerks: Muži za pultem

Použitý konec: Překvapivě přízemní a komorní story o partičce prodavačů končí poněkud antiklimaticky – normálním koncem šichty.

Alternativní konec: Scéna však původně pokračovala ještě o chlup déle, a to rovnou zastřelením hlavního hrdiny Danteho přímo před obchodem! Režisér Kevin Smith měl totiž za to, že si diváci pamatují jenom filmy, které končí smrtí hlavní postavy. Tuto verzi konce však opustil poté, co byl informován, že tím jeho sprostá komedie na konci získává příliš depresivní kontury.

Rambo

Použitý konec: Rambo s kulometem vyrazí do ulic, aby vykonal spravedlivou pomstu na místním šerifovi, Trautman se mu však postaví do cesty a přesvědčí ho, aby se vzdal bezpečnostním složkám. A mohl se tak vydat vstříc třem následujícím pokračováním.

Alternativní konec: Depresemi a posttraumatickým stresem zmáhaný Rambo konfrontuje Trautmana a chce po něm, aby ho zastřelil. Když plukovník odmítne, Rambo sám stiskne spoušť a dobrovolně spáchá sebevraždu. Protože nějak takhle veteráni mnohdy končí.

Dr. Divnoláska

Použitý konec: Major T. J. "King" Kong spadne spolu s atomovou bombou na sovětskou základnu, mávaje při tom kloboukem. Následuje montáž vybuchujících atomovek, okatě naznačující třetí světovou.

Alternativní konec: Kongův ikonický let/pád měl být původně doplněn (či spíše nahrazen) nečekanou dortovou bitvou, která by se rozhořela ve válečné poradní místnosti. Šlo o náležitě absurdní nápad, solidně to ale vystihovalo šílenství atomové války! Kubrick však tento finiš odstřihl kvůli atentátu na prezidenta Kennedyho – prezident v Divnolásce totiž dostane dortem do tváře, což bylo krátce po úmrtí hlavy státu (nota bene po zásahu hlavy) poněkud nedůstojné.

Terminátor 2: Den zúčtování

Použitý konec: Soudný dne se podařilo zastavit, Arnoldův hodný Terminátor se ale musel obětovat. Epilog přesto končil na mírně nejasné struně, jak to vlastně dále se světem bude – čehož využilo mnoho dalších pokračování včetně toho letošního.

Alternativní konec: Druhý Terminátor ale původně končil podstatně optimističtěji – ukázal totiž starou Sáru Connorovou ve Washingtonu D.C. roku 2029, kterak si užívá důchodu s vnoučaty, zatímco její syn je senátorem! Právě z obav, že by si tím zazdili možné pokračování, však producenti tento konec šoupli mezi nevyužité záběry.

Nakonec poznejte i finiš Scotta Pilgrima proti zbytku světa. Musíte ale přísahat, že si tenhle odkaz rozkliknete až poté, co na COOLu od 23.10 mrknete i na celý původní film!

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný