2. března 2015 22:00

Nový Spider-Man má režiséra. A bude spektakulární!

Marvel a Sony dají hlavy dohromady a stvoří novou spidermanovskou sérii.

Většina z vás si určitě pamatuje Spider-Mana s Tobeym Maguirem. Ten už je dávnou historií, a nedávno se k němu připojila i nová "úžasná" verze v podání Andrewa Garfielda. Ta skončila poté, co druhý díl nesplnil finanční očekávání (tržby 708 milionů dolarů z něj dělají nejméně výdělečný pavoučí film) a zároveň se netěšil zrovna nadšeným ohlasům. Studio Sony se tedy rozhodlo pro další restart, tentokrát ale s pomocí Marvelu, Spider-Manova komiksového domova.

Slavné nakladatelství, které v roce 2008 na vlastní pěst oživilo Iron Mana, už má na kontě deset celovečeráků (Thor, Avengers, Strážci Galaxie...). A filmová pobočka zvaná Marvel Studios se nyní kreativně podílí na zrodu nového Spider-Mana, který se poprvé objeví 5. května 2016 v Captain America: Civil War. Měl by se tam vmíchat do epické potyčky mezi Iron Manem a Kapitánem Amerikou. V létě 2017 se potom Spidey dočká první nové sólovky, která by se mohla jmenovat Spectacular Spider-Man.

Kdo ji natočí? Nebojácného teenagera, který se po kousnutí radioaktivním pavoukem promění v hláškujícího superhrdinu, by se měl ujmout Drew Goddard, scenárista a režisér hororové parodie Chata v horách. Goddard měl před nedávnem šéfovat seriálovému Daredevilovi, který poběží na streamovací službě Netflix a odhalí temnější zákoutí marveláckého filmového vesmíru. Nakonec jej ale čeká velká pavoučí štace, která by se měla rozrůst minimálně do trilogie.

Spider-Man se zároveň bude objevovat v dalších marveláckých filmech, počítá se s ním zejména pro třetí Avengers v květnu 2018. To je ale ještě daleko, podobně jako řada dalších důležitých rozhodnutí. Bude ze Spideyho opět středoškolák? Dostaneme potřetí Petera Parkera, nebo si pavoučí kostým oblékne Miles Morales, který po něm převzal štafetu v komiksech? A kdy čeká Spider-Mana konkurz do Avengers? Otázek je v současnosti mnohem více než odpovědí.

Zatím víme jen to, že by první film neměl mapovat zrod slavného hrdiny (ten se prostě přeskočí), ale spíš rané fáze jeho newyorské kariéry. A jelikož se Goddardovi jeho Chata v horách náramně povedla, už teď jsou na místě vysoká očekávání. Že by se Spider-Man po mnoha letech vrátil do špičkové formy? S marveláckým zázemím to rozhodně není nemožné!

Karel Ryška, Prima COOL

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný