5. října 2015 16:00

Nejkrásnější Avenger se vrací: 5 věcí, které víme o třetím Thorovi

Než vypukne „nekonečná válka“, dostaneme drobný předkrm.

Asgardský kralevic se naposledy objevil v Avengers: Age of Ultron a jen tak ho zase neuvidíme. Jeho představitel Chris Hemsworth sice naznačil, že bude na dění v Asgardu letmo odkazovat druhý díl Kapitána Ameriky. Jinak si ale na Thorův návrat počkáme ještě pár let. Co všechno o něm momentálně víme?

1) Režie by se měl ujmout Taika Waititi

Dávat komiksové blockbustery režisérům, kteří zatím točili jen malé filmy nebo seriály, už není nic neobvyklého. Marvel takhle „objevil“ Jamese Gunna (Strážci Galaxie), Josse Whedona (Avengers) nebo bratry Russovy (Captain America: Návrat prvního Avengera), něco podobného pak chystá i s Taikou Waititim. Novozélandský režisér, jenž se blýsknul upírskou komedií Co děláme v temnotách, momentálně jedná o režii třetího Thora. A jestli se s Marvelem dohodne, nejspíš nás čeká epická fantasy se slušnou dávkou humoru.

2) Vrátí se i Loki

Kdo filmu dodá většinu vtipů? Samozřejmě Thorův bratr Loki s tváří Toma Hiddlestona, jehož účast již byla oficiálně potvrzena. Marvel otevřeně přiznává, že je Thorův komplikovaný vztah s Lokim jádrem téhle filmové série. Tak doufejme, že ho třetí díl úspěšně posune zase o krok dál.

3) Dočkáme se války bohů

Třetí asgardské dobrodružství ponese název Thor: Ragnarok, takže by nás měl čekat definitivní konec světa (nebo alespoň jeho těsné odvracení). S tím souvisí válka bohů, která určitě zaměstná Thora i Lokiho, a také mocný ohnivý démon Surtur, jehož debut je téměř jistý. I Marvel tak bude mít svého Balroga!

4) Premiéra je v listopadu 2017

Kdy tedy uvidíme Thora zpátky v kinech? Oficiální česká premiéra proběhne 2. listopadu 2017, takže zhruba za dva roky. Marvel do té doby musí potvrdit režiséra, sehnat zbytek obsazení a samozřejmě celý film natočit, což by za současné situace neměl být problém. Thor navíc nepatří mezi nejlukrativnější značky, které má studio na skladě (Iron Man, Avengers nebo Strážci Galaxie vynášejí víc). Trojka tak může vytěžit moment překvapení a předvést, že Asgarďané přece jen patří mezi komiksovou elitu.

5) Půjde o předehru ke třetím Avengers

Thor: Ragnarok bude především zakončení trilogie, které začala v roce 2011 Thorem a pokračovala v roce 2013 filmem Thor: Temný svět. Zároveň ale půjde o velkou předehru před třetími Avengers, kteří s podtitulem Infinity War (Nekonečná válka) dorazí jako další marvelácký film 3. května 2018.

Nejmocnější hrdinové světa se tentokrát střetnou s fialovým titánem Thanosem (viděli jste ho v potitulkových scénách Avengers nebo ve Strážcích Galaxie), který by měl mávat rukavicí s šesti ničivými kameny nekonečna. A jelikož jsou zatím odhaleny jen čtyři (modrý teserakt z Kapitána Ameriky, červený Aether z druhého Thora, fialový Orb ze Strážců Galaxie a žlutý Visionův kámen z Avengers: Age of Ultron), mohl by se ve třetím Thorovi objevit jeden ze zbývajících dvou. Ať už tam ale bude, nebo ne, hlavně chceme vidět peckovou severskou fantasy!

Vyrazíte na třetího Thora, nebo vás jeho sólovky moc neberou? Dejte vědět v diskuzi!

Karel Ryška

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný