10. června 2014 09:00

Království ohně rozpálí sobotní večer na COOLu

Oživte si tuhle dračí apokalypsu. Neprávem zapomenutý akční hit startuje v sobotu od 20:00 na Prima COOL.

Každé druhé katastrofické sci-fi dnes tahá z paty ufouny nebo zombies, občas se objeví i roboti nebo teroristi. Sobotní večer však nabídne docela jiné neřády na holení!

Psal se rok 2002, kdy do kin přišlo post-apokalyptické akční drama Království ohně. V něm se moderní lidstvo jali vyhubit draci.

Ty omylem lidé probudili z jejich věky trvající hibernace. Netrvalo dlouho a oheň plivající saně položily na záda celou civilizaci i s jejími atomovkami. Padlo vše až na pár bezvýznamných lidských osad a vojenskou jednotku, která má plán, jak draky navždy zase uspat…

Výborná premisa ruku v ruce s průměrnou režií Království ohně zařadily mezi dílka, na něž se rychle zapomnělo. O dvanáct let později je však jejich unikátní story o to příjemnějším překvapením!

Do kolonky údivu však patří také zdejší výběr hvězd. Mezi nimi je totiž úctyhodný počet tváří, které znáte až z pozdějších snímků.

V hlavní roli se představí Christian Bale alias pozdější Batman. Svou nečekaně vyholenou hlavu předvedete i Matthew McConaughey, jehož zdejší etudy byly v roce 2002 předzvěstí jeho nynějšího vykoupení v Temném případu.

A jako mlaďas se zde mihne i Gerard Butler, pozdější král Leonidas ze 300: Bitva u Thermopyl, nebo Alexander Siddig, jehož budou geeci znát jako doktora Bashira ze Star Treku: Deep Space Nine.

Na 101 minutách ukázky popelavého světa je toho zkrátka dost k probrání, díky čemuž si budete připadat trochu jako filmoví archeologové.

Solidní triky a příjemné retro pozitivní dojem jenom dokreslují. Koštujte na vlastí oči, už v sobotu od 20:00 na COOLu.

(lol)

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný