2. listopadu 2015 11:00

Komedie roku? Víme, jak se povedlo Fakjů pane učiteli 2!

Znáte youtuberskou megahvězdu Chantal?

Německé kasovní rekordy netrhají obří americké blockbustery. Největší úspěch tam má filmová série Fakjů pane učiteli, která se právě dočkala svého druhého dílu. Banda úděsných školáků Zekiho Müller (v čele s drzou youtuberkou Chantal) se tentokrát vydala do Thajska. A pokud vás zajímá, jestli tam řádí s podobným úspěchem jako v jedničce, neměli byste přestávat číst.

Jak to tedy dopadlo? V kostce se dá říct, že se dvojka Fakjů pane učiteli povedla zhruba stejně jako jednička. I napodruhé vás čeká smršť hrubozrnného humoru, jíž korunuje excelentní český dabing, přičemž samozřejmě platí, že tahle podívaná s rozjívenými děcky paradoxně není pro děcka.

Myslím tím ty nejmenší ročníky, protože se tu pro ostrý výraz vážně nejde daleko. Zeki i všichni ostatní se s tím zkrátka nepářou, film ale není jen beztvarou přehlídkou nadávek. Znovu se mu daří vybudovat dějový oblouk (ačkoliv je o něco matnější) a znovu vykoukne i pár celkem dojemných situací. Prim ale i tentokrát hraje kanonáda zábavných situací, které na diváka létají ze všech stran a tvůrcům víceméně nikdy nedojdou.

Úvod filmu je sice krapet kostrbatý a finále zase zbytečně natažené. Jedna bizarní situace ale střídá druhou, a jakmile se hrdinové přesunou do Thajska, vysype se na vás kupa výborných hlášek a správně ujetých gagů. Fakjů pane učiteli tak rozhodně stojí za návštěvu kina, nejlépe s partou dobře naladěných kamarádů. Nejdřív si ale určitě vpalte jedničku, která pořád platí za parádní blesk z čistého nebe. Snad se brzy dočkáme i trojky!

Hodnocení: 8/10

Karel Ryška

---

Galerie pro nostalgiky: Takhle dnes vypadají hrdinové Prciček!

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný