22. října 2014 23:00

Když Dexter ovlivňuje: tři vrazi, kteří příliš koukali na televizi

Ne všichni diváci si ze seriálu odnesli morální ponaučení, že ZABÍJET JE ŠPATNÉ.

Osm let, to je už pro televizní seriál panečku slušný věk! Dexter, jehož finální sezonu nyní můžete sledovat každou neděli ve 22.30 COOLu, se takto dlouhou historií pochlubit může.

Během jejího průběhu však svým divákům nepřinesl jenom zajímavá témata, postavy či zápletky, ale pro několik z nich i návody, jak skutečně zatnout do živého!

Jak se totiž ukázalo, minimálně dva existující vrahové tvrdí, že jejich mentorem je právě Dexter Morgan.

Mark Twitchell

Mladý Kanaďan Mark Twitchell se do seriálového Dextera zakoukal snad až příliš. Twitchell napsal scénář na fiktivní dexteří film (chtěl být filmařem) a začal žít, jako by se Dexterem i cítil být. Sám na Facebooku ve statusech své činy naznačoval, že prý plánuje vraždy – jenže jak lze v marasmu sociálních sítích něco podobného brát vážně?

Co však Twitchell ze seriálu zjevně nepostřehl, bylo Dexterovo cílení na jiné vrahy. Když totiž Twitchell nakonec skutečně zabíjel, jeho obětí se stal obyčejný osmatřicetiletý muž. Další vraždu mladé ženy prý plánoval. Jeho případ vzbudil rozruch hned několikrát, naposledy loni, když si Twitchell pochvaloval, že ve vězení zhlédl všechny díly Dextera na své soukromé televizi. Vzhledem k tomu, že dostal výjimečný trest, bude mít jistě dost času na reprízy.

Andrew Conley

Ani Andrew Conley poselství příliš nepochopil. Mladík bydlící v Ohiu byl obviněn z vraždy svého desetiletého bratra uškrcením. Tomu po činu dokonce na hlavu nasadil igelitový pytlík – jakože první fázi likvidace těla oběti. Policie, která Conleyho zatkla, se odvolávala v mladíkovo až fanatické zalíbení v seriálu. Nikdo další však Conleyho dexterovské hobby nereportoval. Na každý pád si nyní odpykává doživotí.

Steven Miles

Letos v říjnu se pak po bok obou mordýřů postavil britský teenager Steven Miles. Ten měl údajně zabít svou sedmnáctiletou přítelkyni Elizabeth Thomasovou. Učinil tak nápadně Morganovským způsobem – po pobodání zezadu do hlavy a krku její tělo rozřezal, zbytky vložil do pytlů a dal do smetí. Jak později uvedl, prý chtěl kopírovat právě styl Dextera. Před několika dny za to byl odsouzen na čtvrtstoletí.

(lol)

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný