2. října 2015 11:00

Co měl na zdi Harry Potter? Prohlédněte si 7 nejděsivějších filmových obrazů!

Z těchle malůvek doslova přechází zrak!

Do pondělní Ospalé díry dorazí nečekaný návštěvník. Poté, co dojde na záhadnou smrt kurátora, totiž naši hrdinové jako pachatele nakonec odhalí tajuplný obraz, uvnitř jehož rámu se ukrývá stovky let starý sériový vrah. Podobné prokleté olejomalby, ale i běžné malůvky nebo dokonce sochy, nejsou ve filmových a seriálových příbězích žádnou novinkou. Zatímco ve starších filmech se obraz měnil "mezi pohledy", v těch novějších se už malůvka často hýbe přímo před kamerou. V obou případech však filmaři tohoto klišé často využili tak, aby diváky vyděsili k smrti!

Harry Potter

Většina z nás se s oživlými malůvkami samozřejmě setkala poprvé ve světě bestiální fantazie J. K. Rowlingové. Obrázky z Harryho Pottera se oproti kolegům z říše hororu vylučují notně ujetou vlastností - totiž možností, aby se postavy z různých obrazů vzájemně navštěvovaly. Pamatujete si třeba na totálně vyděšenou Buclatou dámu? Brrrr...

Šílenství

Ráno se zabookujete do krásného hotýlku, mrknete na romantickou malůvku zamilovaného páru na recepci, odpoledne projedete kolem malůvky znovu - ale co to, jakoby se poněkud změnila! A proměnám ještě není konec, z úvodního párečku se totiž postupem času stávají líté bestie. Parádní horor Šílenství ví, jak pomocí měnícího se obrazu pořádně navodit husinu!

Krotitelé duchů II

Skoro-statická malba byla i velkým strašákem v dvojce Krotitelů duchů. Svůj portrét totiž využíval jako portál duch hlavního záporáka Viga Von Homburg Deutschendorfa. Oproti jiným pohyblivým malbám se však tato nakonec dočkala vtipné pointy, po Vigově porážce se totiž proměnila na ódu na naše hlavní hrdiny.

Dellamorte Dellamore

Prakticky neznámá hororová komedie Dellamorte Dellamore vypráví tklivý příběh o sexy hrobníkovi, který si mezi likvidacemi oživlých mrtvol krátí čas romancí se sexy mrtvolicí. Je to právě tak divné, jak to i zní! Asi proto vás vůbec nepřekvapí, že je součástí filmu i proměnlivý portrét mrtvého manžela hlavní ženské… zombice, jehož výraz se v průběhu gradující lásky notně mění.

Černá labuť

Nepříjemného efektu dosahuje i nikoliv jedna, ale celá baterie amatérských malůvek v dramatu/parodii (dle vašeho vkusu) Černá labuť. Na nenápadný pohyb, zřejmě první příznak šílenství hlavní hrdinky, dojde už z kraje zápletky. Avšak teprve poté, co hlavní hrdince v makovici rupne docela, se od malůvek dočká pořádného chorálu nářků!

Obraz Doriana Graye

Nelze samozřejmě nezmínit jeden z klasických příkladů měnícího se obrazu v literatuře či filmu - už jen proto, že se původní román od Oscara Wildea dočkal celé řady filmových nebo televizních adaptací. Od té slavné a podařené z roku 1945, přes výskyt Doriana v Lize výjimečných, až po aktuální verzi v seriálu Penny Dreadful se téhle malůvce (a jejímu hrdinovi) zkrátka solidně daří přežívat i víc jak sto let po sepsání předlohy.

Doctor Who

Králem tohoto klišé je však samozřejmě Doctor Who alias Pán času! Nejenže tu totiž došlo na sérii doslovných trojrozměrných obrazů, v nichž se ukrývalo monstrum. V jiném díle šla Doctorovi po krku přímo oživlá barva (ve skutečnosti kreatury z 2D reality snažící se pochopit náš ujetý 3D svět). A, byť jde o sochy, nikoliv obrazy, raději ani nebudeme začínat s plačtivými anděly, co říkáte?

Ospalá díra pokračuje v pondělí ve 20.15 na Prima COOL.

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný