15. října 2014 12:00

Česko změřilo sílu se zbytkem světa ve hře Hearthstone

Uplynulý víkend se zraky všech hráčů a fanoušků hry Hearthstone upíraly k hlavnímu městu Švédska, kde se konal turnaj o 20 000$ s názvem Viagame House Cup.

Tato stále více populární karetní hra získává každým dnem větší hráčskou základnu a není divu, že se nyní s nejrůznějšími turnaji doslova roztrhnul pytel.

Ve Stockholmu se konal vůbec první "domácí" cup, ve kterém jsme mohli vidět ty nejznámější jména současné scény. Dokonce až ze zámoří dorazily hvězdy jako věčně mrzutý Reynad nebo populární TidesOfTime. Kdo však lákal největší pozornost všech přítomným byl člen Team Liquid Amaz, jež dorazil až z Hong Kongu. Tento hráč má na svých streamech pravidelně přes 30 000 diváků a jedná se tak o největší celebritu této hry. Proto není divu, že před samotným domem, kde se celá akce konala, stáli natěšení fanoušci čekající na podpis, aniž by někdo z organizátorů tušil, kde vlastně vzali adresu.

Mezi tyto hrající legendy vycestoval český hráč a streamer Aleš "Alesh" Hemer, hrající za tým eSuba.INTEL a zkusil si tak poměřit své síly a schopnosti s touto vybranou partou lidí. Měli bychom také připomenout, že osm hráčů bylo pozváno automaticky a osm si muselo své místo vybojovat v náročné kvalifikaci. To je přesně případ Aleše, který se dostal mezi čtyři postupující ve druhé kvalifikaci a mohl tak začít plánovat svou cestu do švédského království. Očekávání nebyla malá a šance zde rozhodně byla a není divu. Pouze dvě výhry vás dělily od placených pozic. Dvacet tisíc dolarů jako motivace úspěšně posloužila tomu, že všichni hráli opravdu na maximum.

Český zástupce byl zařazen do poslední skupiny D, kde se přidal k dalším dvěma hvězdám, jakými jsou Gnimsh a Rdu. Bohužel pro nás nedopadla skupina podle přání a Alesh nezvítězil ani v jednom ze dvou jeho zápasů. V tom prvním podlehl Gnimshovi z týmu Cloud 9 poměrem 2:3 a následně si vylámal zuby na zcela neznámém hráči ze Španělska Selokovi. Přitom stačilo vyhrát dva zápasy a 1 000$ mohlo putovat na účet.

Nicméně velice zajímavý turnaj pokračoval i bez české účasti a k vidění byly opravdu famózní hry, ze kterých se tajil dech všem přítomným. Až do velkého finále postoupil již jednou zmiňovaný Amaz a proti němu se postavil Kolento z týmu Cloud 9. Finále to bylo opravdu velkolepé, ale vítězem se mohl stát pouze jeden hráč. Tím, kdo nakonec zvedl nad hlavu pohár a šek v hodnotě 8 000$ byl ukrajinský hráč Kolento. Tímto vítězstvím potvrdil svou formu, která se mu bude určitě hodit, jelikož je jedním ze šestnácti účastníků listopadového BlizzConu. Ten je považován za vyvrcholení letošní sezóny.

I přes neúspěch českých barev se jednalo o velice vydařený turnaj, kde se organizátoři nadstandartně starali o pohodlí a komfort všech přítomných. A to včetně nehrajících manažerů a reportérů. Pro Aleše však letos turnajový maraton zdaleka nekončí a už tento víkend jej budeme moci vidět na další akci v Německu, která nese název SeatStory Cup. Zde se představí s dalšími dvěma hráči z týmu eSuba.INTEL, proto věřme, že se všem poštěstí a my budeme moci sledovat, jak si klestí cestu skrze smetánku hry Hearthstone.

Vojtěch Souček

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný