2. září 2014 13:40

Auta, věda, veksláci: takový je COOL ve čtvrtek večer

Vyklidněte se před koncem pracovního týdne s vašimi oblíbenými hrdiny.

Čtvrteční primetime na vlnách COOLu nabídne auto-moto potěšení, kultovní vědátorský sitcom a smutnou upomínku doby z konce normalizace, ale aspoň s Romanem Skamene!

Abychom nechodili kolem horké kaše, zmíníme hned to první – od 20:15 totiž do pedálů šlápne náš věčný dříč Autosalon.

Od 21:20 bude v jeho stopě následovat partička z Teorie velkého třesku, tentokrát posledním dílem první řady zvaným Mandarinkový faktor.

Jak si možná pamatujete, epizoda sice nese jméno kvůli Sheldyho pochybné snaze naučit se čínsky, aby ve své oblíbené jídelně řešil své tradiční problémy s lidstvem, hlavní zápletka se však bude týkat milostných peripetií Penny a toho, jak se na nich sveze Leonard

Připomeňte si začátek konce jeho mládeneckého života od 21:20.

My však nekončíme, od 21:55 totiž sázíme žánrovou záležitost Bony a klid, pradávný film natočený ještě za minulého režimu.

Čekají vás nejen bony, ale i TUZEX a úlety mladého automechanika, který se zaplete se skupinou veksláků dealujících zázračnou měnu, za niž lze pořídit západní elektroniku. Zní to dystopicky, a taky to dystopické je!

Bony a klid jsou totiž jak brutálním časostrojem dopravujícím do šílených 80. let, tak rovněž i dodnes fungujícím žánrovým drama vrchovatě sociálního charakteru – na přísné ČSFD mají ostatně 71 %, tedy hodnocení, o kterém si řada děl domácí kinematografie může nechat jenom zdát.

Překvapte se českou minulostí frčící až do temné půlnoci!

(lol)

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný