28. ledna 2015 13:30

9 důvodů, proč se vydat do Ztracené budoucnosti

Postapokalyptický snímek s nejsmutnější tváří z Pána prstenů se ukáže už v sobotu ve 20:00 na Prima COOL.

Čtěte devatero argumentací, proč mu věnovat čas.

01) V první řadě se tu objeví Sean "Boromir/Eddard Stark" Bean alias velmi častý magnet filmových úmrtí. Zemře i ve Ztracené budoucnosti? Můžete hádat!

02) Napovíme, že Bean zde platí za zdaleka nejznámějšího herce. Snímek tak ilustruje stav jeho kariéry skrze ukázku, že si dnes Bean zjevně nemůže vybírat jenom oscarové role...

03) Na druhou stranu, v hlavních rolích mu zdatně sekundují Eleanor Tomlinson, Annabelle Wallis nebo Hannah Tointon. Nikoliv nutně svými hereckými schopnostmi, jako spíše svým půvabem.

04) Dějově snímek popisuje trampoty zbytků lidstva v post-apokalyptickém 26. století, činí tak až překvapivě staromilsky. Mnozí diváci totiž Ztracené budoucnosti vytýkají skoro až fantasy vzhled, nikoliv tradiční užití benzínpunku ve stylu Šíleného Maxe. Ne nadarmo vypadají některé scény spíše jako z Pána prstenů.

05) Podobně se však post-apokalypsa často točila před příchodem právě Šíleného Maxe - ostatně jeho vize toho, jak benzín přetrvá po dlouhé roky (vskutečnosti by po roce nebyl k použití), je paradoxně méně realistická, než návrat lesů a zvěře do městských ruin... To jen takový detail pro milovníky reality v žánrových béčkách.

06) Právě v této lesnaté postapokalypse se Sean Bean se svým věrným lukem i členy kmene vydává na výpravu, která může lidstvo vrátit zpět na nohy - příčinou dávné apokalypsy byla totiž nákaza nepodobá zombie viru. Davy mutantů stále obývají pozemské pláně, jenže pak se podaří ukuchtit lék.

07) Vzdor všelijaké pověsti je televizní Ztracená budoucnost jedním z nejlepší filmů kanálu Syfy.

08) Pravda, důvodem je tak trochu skutečnost, že drtivá většina filmů Syfy je tupější než průměrný kuchyňský nůž, a Ztracená budoucnost proto platí za jednookého mezi slepými, ale stejně!

09) Neblahé pověsti nic nepomohla ani zpackaný přístup distributorů. Například ve slovenské verzi byl snímek (odehrávající se ve 26. století) pojmenovaný jako "2012 Koniec sveta"... Ukažte, že se podobným diletantstvím nenecháte znechutit!

Vrhněte proto do mikrovlnky popkorn, na stůl láhev něčeho ostřejšího a užijte si se Seanem Beanem béčkové post-apo, u něhož nebudete muset načítat, co tím chtěl vlastně básník říct!

V sobotu od 20:00 na COOLu.

(lol)

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný